Een credit card aanvragen: dit moet je weten

credit card

Je ziet ze veel in films en series en wellicht ken je het ook wel van andere mensen om je heen. De credit card. Een credit card is een kaart waar je mee kunt betalen in winkels maar ook online en bij horeca. De credit card is in Nederland weliswaar niet het meest gebruikte betaalmiddel maar in andere landen absoluut wel. Daarom zijn er zoveel Nederlanders die naast hun debit card ook een credit card aanvragen.

credit card

Wat is het verschil?

Een debit card is in feite hetzelfde als een pinpas. Het is een pas waarmee je direct toegang hebt tot het geld op je betaalrekening. Wanneer je betaalrekening leeg is, kun je ook niets meer met deze pas doen. Deze zal dan aangeven dat je geen saldo hebt. Een credit card werkt echter net iets anders. Met een credit card doe je als het ware een aanbetaling op een lening. Je kunt dus een aankoop voltooien ook al heb je niet direct dat geld op je rekening of op de kaart staan. Je moet dan vaak aan het einde van de maand je credit card rekening betalen maar er zijn ook kaarten waarbij je eens per kwartaal de rekening krijgt.

De aanvraag

credit card

Een credit card krijg je niet zomaar. Nu denk je wellicht dat dat oneerlijk is, maar denk er eens over na: het is misschien maar goed ook dat je niet zomaar een kaart kunt krijgen waarmee je geld uit kunt geven dat je eigenlijk helemaal niet hebt. Daarom wordt er altijd een controle gedaan wanneer je een credit card aanvraagt. Er wordt gekeken naar je financiële situatie en je werksituatie. Heb je bijvoorbeeld een vast contract? En voor hoeveel uren? Of misschien heb je wel een eigen bedrijf en wil je een zakelijke credit card. Dan wil men graag weten hoe goed je bedrijf loopt.