9 december 2021

Een grote aankoop financieren

2 min read
kosten persoonlijke lening

Een verlovingsring, nieuwe auto of complete verbouwing; dit zijn voorbeelden van grote aankopen die vaak een uitdaging zijn om te realiseren, maar wel een wens zijn voor velen. Ondanks dat de realisatie van deze zaken financieel een uitdaging kan zijn, is het zeker niet onmogelijk. Hieronder enkele tips over hoe je grote aankopen kunt financieren.

kosten persoonlijke lening

Je eigen financiële balans begrijpen

Het is verbazingwekkend hoe vaak mensen niet werken met een vastgesteld maandbudget. Wanneer je jouw eigen balans begrijpt, kun je pas in staat zijn om intelligente financiële beslissingen te nemen.

Je hoeft slechts jouw financiële leven in een spreadsheet te zetten, inclusief inkomsten en maandelijkse uitgaven. Het is dus echt niet moeilijk! Je moet simpelweg weten wat je je kunt veroorloven voordat je de vraag kunt stellen of je de aankoop kunt verrichten of niet.

Zodra je helder hebt hoe jouw financiële situatie in elkaar steekt, kun je nadenken over volgende stappen. Denk hierbij aan geld sparen of lenen.

Geld sparen

Wanneer je een flink bedrag bij elkaar wilt sparen, lijkt het misschien een verschrikkelijke opgave. Echter zul je versteld staan van wat slechts enkele geïmplementeerde wijzigingen in je leven voor elkaar kunnen krijgen. Wanneer je bewust leert omgaan met je uitgaven, merk je dat het grootste gedeelte slechts draait om perceptie en bewustwording.

In veel gevallen geven we geld uit aan dingen die we niet nodig hebben, of aan dingen die je elders goedkoper kunt krijgen. Vaak uit gemakzucht doen we bijvoorbeeld boodschappen bij dezelfde winkel en letten we eigenlijk niet op wat we in de winkelwagen leggen, terwijl je juist erg veel kunt besparen op zulke zaken door er simpelweg bewust mee om te gaan.

Een andere aanvullende tip om te sparen, is om al je abonnementen en verzekeringen eens goed onder de loep te nemen. Je zult merken dat je bepaalde dingen totaal niet nodig hebt, of dat je er flink op kunt besparen. Zet alles eens op een rijtje en ga vergelijken. Het is verbazingwekkend hoeveel je maandelijks kunt overhouden zonder dat je het ooit doorhad.

Geld lenen

Wanneer je sparen te lang vindt duren, kun je ervoor kiezen om geld te lenen. Dit kan bijvoorbeeld middels een persoonlijke lening. De kosten van de persoonlijke lening is uiteraard afhankelijk van enkele factoren, zoals bijvoorbeeld de rente, looptijd en het te lenen bedrag. Het is sowieso verstandig om te kijken of je de kosten persoonlijke lening kunt dragen alvorens je die afsluit. Financiële problemen is uiteraard het laatste waar je op zit te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *