Een incassobureau inschakelen. Hoe werkt dat?

Incassobureau inschakelen

Het grootste gedeelte van alle bedrijven krijgt vroeg of laat te maken met achterstallige betalingen vanuit klanten. Dit is ontzettend vervelend, want jij moet je eigen rekeningen ook op tijd betalen. Dit kan daardoor soms erg lastig worden. Blijven klanten hun betalingen maar uitstellen? Dan kun je een incassobureau zoals Korenhof en Partners inschakelen. In deze blog vertellen wij je daar meer over.

Wat kan een incassobureau voor je betekenen?

Als het sturen van betalingsherinneringen tevergeefs blijkt, kun je een incassobureau inschakelen. Deze bedrijven innen vervolgens de schuld voor je. Na het inschakelen hiervan verloopt het contact ook niet meer met jou als bedrijf, maar met het incassobureau. Een incassobureau is overigens wel iets anders dan een deurwaarder uit bijvoorbeeld de regio Westland.

Kosten incassobureau

Het inschakelen van een incassobureau uit Den Haag kost natuurlijk geld. Het bedrag hiervoor is niet wettelijk bepaald, maar is vaak 15% van de schuld. Echter kan dit dus afwijken. Wel is het zo dat je deze kosten niet zelf hoeft te betalen. Ze mogen namelijk doorberekend worden aan de klant!

Wanneer inschakelen?

Het moment waarop je een incassobureau kunt inschakelen, is niet wettelijk bepaald. Er is alleen vastgesteld dat er inmiddels wel een herinnering, aanmaning en ingebrekestelling moeten zijn verstuurd. Probeer eventueel ook contact op te nemen om afspraken te maken. Het inschakelen van een incassobureau kan de relatie tussen jou en je klant namelijk wel beïnvloeden. Helpen ook deze zaken niet? Schakel dan zeker een bureau in.

Openstaande schulden kunnen namelijk verjaren. Wanneer je te lang wacht, ontstaat er dus een mogelijkheid dat je het geld überhaupt niet meer ontvangt.