23 januari 2022

Een verstandige lening om geldproblemen te voorkomen

2 min read

Heb jij momenteel geldproblemen door de lening die jij hebt afgesloten maar niet meer terug kan betalen? Dat is erg vervelend maar gelukkig is hier wel een oplossing voor te vinden. In de eerste plaats moet je een manier verzinnen om ervoor te zorgen dat meer geld per maand binnenkomt. In de tweede plaats is het mogelijk om de lening die jij momenteel hebt te oversluiten met een andere lening. Een lening oversluiten is een manier om ervoor te zorgen dat je minder geld kwijt zal zijn aan rentekosten.  
 


Lening oversluiten 

Indien je nog niet met deze term bekend bent, een lening oversluiten houdt simpelweg in dat je een nieuwe lening afsluit waarmee jij jouw huidige lening kan afbetalen. Misschien niets iets dat vrij logisch overkomt indien jij wederom kiest voor het lenen van geld. Vanzelfsprekend is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jij een lening afsluit die jij kan betalen. Door voldoende inkomsten binnen te krijgen is het mogelijk om dit te doen. Toch kan een lening oversluiten veel geld besparen aangezien de ene lening minder rente vraagt dan de andere lening.  

Rente 


Zorg bij het oversluiten van een lening dat je dus heel erg goed naar de rente kijkt die jij moet betalen. Indien de rente die jij moet betalen over een nieuwe lening lager is dan de rente die jij moet betalen over de huidige lening die jij hebt afgesloten is het mogelijk om ervoor te zorgen dat jij het geld van de nieuwe lening gebruikt om het schuldbedrag van de oude lening af te lossen. Een verstandige keuze. Indien dit concept jou aanspreekt moet je op zoek gaan naar een instantie die geld wilt uitlenen tegenover lage rente. Zorg dat jij hierbij verschillende instanties vergelijkt met elkaar.  

Geld lenen kost geld 


Ondanks het feit dat jij geld kan besparen door te kiezen over het overbruggen van leningen blijft het belangrijk om te realiseren dat geld lenen geld kost. De rente van je nieuwe lening zal hopelijk lager zijn maar er is nog steeds sprake van rente. Als individu moet jij er nog steeds voor zorgen dat jij de lening vervolgens kan terugbetalen. Indien jij dit namelijk niet doet dan kan dat ertoe leiden dat jij in de schulden komt. Een onaangename situatie die jij wilt voorkomen. Zorg er dus voor dat jij in staat bent om het geldbedrag af te lossen door voldoende geld aan inkomsten te hebben en niet te veel geld uit te geven.  

Bron: Findio.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *