9 december 2021

Ga je een lening afsluiten? Verdiep je eerst in de rente!

2 min read
Rente.nl

We kennen allemaal de reclames op televisie en in de krant met de boodschap Let op: geld lenen kost geld. En die boodschap is belangrijk, want geld lenen kost inderdaad geld. Hoeveel geld het kost, hangt echter van het soort lening af en dat kan je vinden bij Rente.nl.

Verschillende rentes

Rente.nl

Bij elke lening moet je rente betalen. Soms is dat heel weinig, zoals wanneer je geld leent van de overheid voor je studie. Andere keren is het juist heel hoog, als je leent van een commercieel bedrijf zoals een webwinkel. Betalen op rekening is namelijk ook een vorm van lenen.

Welk soort lening je ook afsluit en voor welk doel je dit ook doet, je moet altijd goed kijken naar de rente. Hoe hoger de rente, hoe meer je terugbetaalt. 

Een voorbeeld

Rente.nl

Stel, je hebt een bedrag van 200 euro nodig. Dat is een relatief laag bedrag, maar je moet het toch lenen want je hebt het niet over. Je zou zeggen dat je zo’n bedrag best snel terug kunt betalen. Maar hoe snel je dit kunt doen, hangt af van de rente. Stel je voor dat je per maand 50 euro kunt terugbetalen,maar de rente is 25%. Dan ben je dus eigenlijk elke maand alleen die rente aan het betalen en los je geen cent af. 

Het is precies daarom dat de rente misschien wel belangrijker is dan de lening zelf. Je wil namelijk van de lening af kunnen door deze af te betalen. Is de rente te hoog, dan zal dit nooit lukken.