23 januari 2022

Heb je een uitvaartverzekering nodig?

2 min read

Een uitvaartverzekering is niet verplicht maar voor de meeste mensen is een uitvaartverzekering wél belangrijk. Een uitvaart is het laatste dat nabestaanden voor u kunnen regelen. Dat willen ze dan ook zo mooi mogelijk doen. Bij het regelen van een uitvaart komt veel kijken. Nabestaanden zijn verdrietig en kunnen vaak niet de juiste keuze maken. Dan is het goed dat u in een eerder stadium zelf alles al voor een groot deel heeft geregeld. En het is fijn als uw nabestaanden hulp krijgen bij het organiseren en regelen van uw uitvaart. Dat wordt gedaan wanneer u een uitvaartverzekering heeft. U kunt bij een DELA uitvaartverzekering kiezen voor een uitvaartverzekering in diensten of voor geld!

Een uitvaartverzekering in diensten

Wanneer u graag wilt dat de DELA nabestaanden gaat helpen bij het regelen van uw uitvaart dan kunt u kiezen voor een DELA uitvaartverzekering in diensten. Deze vorm van uitvaartverzekering heet het DELA UitvaartPlan Diensten. Hierbij worden nabestaanden bijgestaan door DELA en de belangrijkste diensten zijn ook verzekerd. De zaken die onder andere worden geregeld door de uitvaartverzorger van DELA zijn:

·         De uitvaartverzorger komt bij u thuis en maakt samen met uw nabestaanden keuzes

·         Aangifte van overlijden en een overlijdensakte

·         Het vervoer van de overledene naar het rouwcentrum én naar kerk of uitvaartcentrum

·         De overledene wordt verzorgd en daar mogen nabestaanden bij helpen

·         De overledene wordt opgebaard, thuis of in een rouwkamer

·         De rouwauto of auto’s

·         De kist

·         Rouwbrieven (75), postzegels en gedachteniskaartjes (200)

·         Crematie

·         Graf, grafhuur en onderhoud

·         Er wordt gezorgd voor praktische, financiële, juridische en administratieve zaken

·         Aanvullende wensen kunnen worden uitgevoerd en betaald met het aanvullende vrij te besteden geldbedrag.

Een uitvaartverzekering in geld

Wanneer u kiest voor een uitvaartverzekering waarbij het totaal gespaarde geld in één keer wordt uitgekeerd dan kunt u een uitvaartverzekering in geld afsluiten. Dat is de DELA UitvaartPlan Geld verzekering. De verzekering UitvaartPlan Geld bestaat uit een geldbedrag waarmee u uw uitvaart kunt laten betalen. Uw nabestaanden ontvangen dit geldbedrag en bepalen zelf waaraan het bedrag wordt uitgegeven. Zij moeten ook zelf een uitvaartorganisatie inschakelen. DELA regelt helemaal niets tenzij DELA door uw nabestaanden wordt ingeschakeld. De diensten van DELA zijn ook niet inbegrepen in de UitvaartPlan Geld verzekering. Willen uw nabestaanden wel de hulp van DELA dan is het verstandiger om de verzekering DELA UitvaartPlan diensten af te sluiten. Wanneer u uw uitvaart in het buitenland wilt laten plaatsvinden is dit wel de ideale verzekering. Daarnaast is de UitvaartPlan verzekering een goede aanvulling op uw huidige uitvaartverzekering. U betaalt bij de UitvaartPlan verzekering periodieke premie. Deze premie wordt jaarlijks aangepast en stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *