Het traject van schuldsanering

Zit je in de schulden? Dan is dit een erg nare en stressvolle periode. Je wil er natuurlijk alles aan doen, om te voorkomen dat je van de schuldsanering weg blijft. Helaas is het zo dat dit niet altijd mogelijk is. Maar mocht het toch zover komen, dan wil je hier hulp bij inschakelen. Ben je benieuwd hoe dit traject precies in z’n werk gaat? Lees dan vooral even verder.

Hulp bij schulden

Zo verloopt het traject

Ziet je dermate in de schulden dat het niet meer mogelijk wordt om te betalen, dan dien je een schuldsanering aan te vragen. hierbij ga je langs bij de Kredietbank, om daar een plan te maken voor de betalingen. Er wordt altijd door een rechter bekeken of je daadwerkelijk niet in staat bent om aan al je schulden te voldoen. Want wanneer er wordt ingezien dat dit wil wel het geval is, dan kom je niet in aanmerking voor schuldsanering. Redenen kunnen tevens zijn dat je al eerder in de schuldsanering hebt gezeten, of dat je bedrijf ooit al eens failliet is gegaan. Het traject duurt doorgaans zo’n drie tot vijf jaar. Vervolgens dien je jezelf te houden aan de regels die zijn vastgesteld.

Daarnaast ben je verplicht om wijzigingen in je inkomen, of bijvoorbeeld woonadres door te geven. Ook zijn er een aantal zaken verboden. Denk aan het volgen van opleidingen, of het aangaan van financiële overeenkomsten. Tevens is het zo, dat je jezelf moet inspannen om meer inkomsten te vergaren.