9 december 2021

Hoe kan je bezwaar maken tegen WOZ waarde?

2 min read

Wil je Bezwaar WOZ maken omdat je het niet eens bent met de WOZ waarde die de gemeente heeft vastgesteld? Het is mogelijk om bezwaar te maken. Hoe je dat doet, kun je lezen in de bijlage van de WOZ-beschikking. In dit bezwaar moet je zelf beargumenteren waarom je het niet eens bent met de WOZ-waarde. Bij de gemeente kun je een taxatieverslag aanvragen. In dit verslag staat hoe de waarde van de WOZ bepaald is. Ook kun je hier vaak lezen over de verkoopcijfers van vergelijkbare woningen. Deze gegevens kun je gebruiken bij het schrijven van je bezwaarschrift. Wil je meer weten over hoe je bezwaar maakt tegen de WOZ waarde? Lees er meer over in deze blog.

Na het schrijven van je bezwaarschrift

Nadat de WOZ-waarde is bepaald door de gemeente, heb je zes weken om bezwaar aan te kaarten. Nadat deze weken verstreken zijn kun je geen bezwaar meer maken en staat de WOZ-waarde vast. Soms is het mogelijk om informeel bezwaar te maken bij de gemeente. Er is dan een mogelijkheid dat een taxateur samen met jou de WOZ-waarde van de woning bekijkt. Dit is vaak sneller dan een formeel bezwaar. Als je er niet uitkomt met de taxateur, is het alsnog mogelijk om een schriftelijk bezwaar te maken. 

Uitspraak gemeente en verderDe gemeente is verplicht om naar uw WOZ-bezwaar te kijken in het kalenderjaar dat je het bezwaarschrift schreef. Als je bezwaar hebt gemaakt in de laatste zes weken van het jaar, dan moet de gemeente binnen zes weken een beslissing nemen. Deze termijn kan verlengd worden met maximaal zes weken. Ben je het niet eens met de uitspraak van de gemeente? Dan is het mogelijk om naar de rechter te stappen. Op de site van WOZverminderen vind je meer informatie over deze procedure en hoe het taxatieproces van de gemeente in zijn werk gaat. Zo krijg je meer inzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *