Huis kopen: wat kan ik lenen

huis kopen

Dat de huizenmarkt oververhit is, weten we allemaal. Om een kans te maken op een koopwoning moet je natuurlijk weten wat je kunt bieden, maar je hebt ook een stukje geluk nodig. Een hypotheekadviseur kan jou helpen met het financiële gedeelte van deze zoektocht. Wil je weten wat meespeelt in het hypotheekbedrag?

Bekijk nu: 

Hypotheekadvies Zwolle
Op zoek naar een financieel adviseur in Zwolle? Neem eens een kijkje bij Veldhuis Advies.

Maximale hypotheek

Een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de maximale hypotheek is het inkomen. Daarbij zijn twee zaken heel belangrijk: de hoogte van het inkomen en de aard van het inkomen. Want, heel simpel: hoe hoger je inkomen hoe hoger je hypotheek. Daarnaast speelt het soort inkomen een belangrijke rol. Je kunt online een berekening maken als het gaat om maximale hypotheek.

Verplichtingen en Maximale Hypotheek

Veel mensen denken bij dit onderwerp direct aan niet afgeloste schulden. En dat klopt, want de hoogte van lopende schulden is een factor die de maximale hypotheek kan beïnvloeden. Naast schulden zijn er andere verplichtingen die van invloed zijn. Denk aan alimentatie, erfpacht, een leasecontract of doorlopend krediet. Een financieel adviseur kan jou advies geven over deze factoren.

Kopen of Huren

Misschien is het slim om eerst goed na te denken of je echt een huis moet kopen of dat lenen ook goed is. Als huurder kom je soms in aanmerking voor huurtoeslag. Daarnaast kom je makkelijker van een huurwoning af, vergeleken met een koopwoning. Hoe lang wil je ergens wonen? Heb je recht op huurtoeslag? Heb je een stabiel inkomen? Door deze vragen voor jezelf te beantwoorden kun je de keuze misschien beter maken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*