9 december 2021

Hulp nodig bij de administratie van je bedrijf?

2 min read

Een eigen bedrijf of onderneming neemt veel tijd in beslag. Als ondernemer ben je uiteraard graag bezig met de diensten of producten van je bedrijf. Het verbeteren van de producten en diensten en het reclame maken hiervoor. Helaas is dat niet het enige waar je tijd in dient te steken. Ook het bijhouden van de administratie van je onderneming is een flinke klus. Daarnaast is boekhouding een vak apart en dien je hier wel enige kennis van te hebben, wil je dit naar behoren kunnen doen. Gelukkig kun je de administratie uitbesteden aan een administratiekantoor.

Wat doet een administratiekantoor

De administratie van een bedrijf omvat veel verschillende zaken. Boekhouding is daar één van. Een goede overzichtelijke boekhouding is erg belangrijk. Het geeft je niet alleen inzicht in de financiële status van het bedrijf, je wordt je ook beter bewust van alle in- en uitgaven. Boekhouding neemt echter veel tijd in beslag en enige kennis hiervan is wel gewenst. Een administratiekantoor kan de boekhouding voor zijn rekening nemen. Ook de belastingaangiftes kun je met een gerust hart overlaten aan een administratiekantoor en eventuele salarisadministratie kun je ook prima uitbesteden aan deze professionals.

Boekhouding uitbesteden

Met het boekhouden verwerk je alle financiële administratie van je bedrijf. Je maakt facturen, verwerkt deze en zorgt ervoor dat je alle in- en uitgaven op een rijtje hebt. Het is bij het boekhouden erg belangrijk dat je enige kennis van zaken hebt. Dat kost vaak veel tijd. Een administratiekantoor kan dit volledig van je overnemen of je hierin begeleiden. Met online boekhoudprogramma’s krijg je snel en eenvoudig inzicht in de financiële status van je bedrijf.

Belastingaangiftes

Een administratiekantoor kan je ook prima van dienst zijn bij belastingzaken. Als ondernemer ben je verplicht belastingaangifte te doen. Dat geldt zowel voor de inkomstenbelasting, als voor andere belastingaangiftes die voor jouw onderneming van toepassing zijn. Denk bijvoorbeeld aan omzetbelasting, loonbelasting, vennoot belasting of dividendbelasting.

Salarisadministratie

Uiteraard is het van groot belang dat je werknemers op tijd hun loon ontvangen. Door de salarisadministratie uit te besteden, hou je meer tijd over voor je eigen onderneming en hoef je je niet druk te maken over de salarissen van je medewerkers.

Administratie uitbesteden in Drenthe

Administratie uitbesteden kan op verschillende vlakken voor veel voordelen zorgen. Zo hoef je je hier verder niet druk over te maken en kun je je kostbare tijd besteden aan de verbetering van je bedrijf. Ben je op zoek naar een administratiekantoor in Drenthe? Dan kun je terecht bij Kroezen & Sieders. Met meer dan 30 jaar ervaring, kunnen zij je alles vertellen op administratief vlak.