23 januari 2022

Incassokosten voorkomen met deze tips

2 min read

Incassokosten kun je krijgen wanneer je te laat iets betaalt. Deze kosten worden dan in rekening gebracht door de leverancier of de verkoper. Deze kosten zijn echter niet altijd terecht. Om die reden is het goed om je van tevoren te verdiepen in dit onderwerp, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Uiteraard is het ook handig om je in te lezen over hoe je deze incassokosten kunt voorkomen. Hieronder vind je een aantal tips.

Vaste lasten op tijd betalen

Zorg ervoor dat je je vaste lasten netjes op tijd betaalt, zodat je niet te maken krijgt met een incassobureau als https://www.credifin-nederland.nl/. Als er gebruik wordt gemaakt van incasso no cure no pay dan betaal je niet alleen de verschuldigde wettelijke rente, maar ook nog eens incassokosten. 

Om dit te voorkomen kun je het beste gebruik maken van automatische incasso, zodat je er zelf niet op hoeft te letten dat je op tijd betaalt. Heb je wel een rekening ontvangen? Zorg er dan voor dat je deze direct betaalt, zodat het aantal te betalen rekeningen niet oploopt en je er verder niet meer aan hoeft te denken. 

Houd je bankrekening in de gaten

Het is uiteraard altijd goed om in de gaten te houden wat er allemaal gebeurt op je bankrekening. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat er te allen tijde genoeg geld op je rekening staat, zodat je altijd in staat bent (onverwachte) rekeningen te kunnen betalen.

Bekijk de regels

Heb je toch een incassobrief ontvangen? Ga dan eerst na wat de regels precies zijn omtrent dit onderwerp. Een incasso is namelijk niet altijd terecht; je dient bijvoorbeeld altijd eerst een betalingsherinnering te krijgen. Bekijk ook of de kosten wel reëel zijn; op internet vind je allerlei handige tools om dit te kunnen berekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *