23 januari 2022

Is een smart home echt de toekomst?

2 min read

Ben jij wel eens bij mensen op bezoek geweest waar het licht systeem zo is geïntegreerd dat het vanzelf aan en uit gaat? Of allerlei settings die er voor zorgen dat je kamers optimaal verlichten. Een smart home wordt door velen gezien als iets voor de toekomst maar eigenlijk is het ook voor het hier en nu! Er zijn namelijk ontzettend veel gave features waar je als huiseigenaar wat aan hebt. We vertellen je er graag meer over.

Lampen en thermostaat

Er zijn veel verschillende domotica systemenen die er voor kunnen zorgen dat je een smart home kan creëren. Denk bijvoorbeeld aan Busch Jaeger, Niko, en Berker. De keuze voor een van deze systemen ligt echt bij jou en is afhankelijk van jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan features en design. Je kan deze systemen koppelen aan de handige smart lampen van Philips Hue. Philips heeft deze handige lampen op de markt gebracht en zijn een gigantisch succes geworden in Nederland, Europa en daar ver buiten! Met deze handige domotica systemen kan je ook je thermostaat en andere handige apparatuur koppelen. Alles voor het gemak van jou in je huis!

Beveiliging

Wist je dat je jouw huis ook nog beter kan beveiligen maar ook kan zorgen dat je inbrekers afschrikt. Waar je vroeger, als je van huis ging de lichten aan liet staan, daar kan je ze nu vanuit kantoor aanzetten. Door ze aan te laten staan schrik je de inbrekers af omdat ze denken dat je thuis bent. Daarnaast kan je de sloten van je poort automatisch dicht zetten. Een domotica systeem is meer dan gemak maar zorgt ook voor veiligheid.

Toekomst of heden

We kunnen stellen dat nog niet iedere Nederlander aandacht heeft voor een smart home. Toch is het iets wat wel steeds meer gaat spelen. Dus de toekomst is nabij!