9 december 2021

Je hypotheek oversluiten in slechts 6 stappen.

2 min read
execution only

Een hypotheek oversluiten bij een andere hypotheekverstrekker kan nogal wat vragen met zich meebrengen. Er zijn vele hypotheekverstrekkers waar jij een (nieuwe) hypotheek kunt afsluiten. Één van deze hypotheekverstrekkers is execution only. Jouw eigen hypotheekexpert begeleid je voordehandliggend tijdens het hele proces van een hypotheek oversluiten, maar in dit blogartikel leer je welke 6 stappen je doorloopt bij het oversluiten van een hypotheek.

Stap 1: Plan

Je zal het overwegen om een nieuwe hypotheek te oversluiten wanneer je maandelijkse kosten lager zijn, je meer geld kunt lenen of je te maken krijgt met betere voorwaarden. Je kunt altijd contact opnemen met een hypotheekverstrekker bij jou in de buurt als je het overweegt. Plan samen met hen een live-contact, bel-, Skype- of WhatsApp-afspraak in.

Stap 2: Vragen beantwoorden

Het is belangrijk om samen te kijken met de hypotheekverstrekker of er een klik is. Dat is belangrijk, omdat een hypotheek oversluiten niet niks is. Met een oriënterend gesprek kun je meer te weten komen over de hypotheekverstrekker. Wie heb je eigenlijk voor je, hoe werken zij, wat zijn de kosten en hoe gaat het oversluiten in zijn werk? Dat krijg je in dat gesprek allemaal te horen.

Stap 3: Persoonlijk advies

Als je akkoord gaat en jij jouw hypotheekverstrekker hebt gevonden, gaan zij voor je aan de slag met het dienstverleningsdocument. Er worden dan nog uitgebreide gesprekken gevoerd en je uploadt de benodigde documenten. De hypotheekverstrekker kijkt dan onder andere naar hoeveel je kunt lenen en besparen, welke opties je hebt en wat het oversluiten kost. Je krijgt dus een persoonlijk advies.

execution only

Stap 4: Boeterente opvragen en hypotheek aanvragen

De boeterente wordt opgevraagd bij jouw hypotheekverstrekker. Daarna kan de hypotheek worden aangevraagd. Waar jij jouw hypotheek gaat oversluiten vragen een rente-aanbod voor je op en zij vragen ook de taxatie voor je woning aan. Vervolgens kun jij op je eigen tempo naar het rente-aanbod kijken. Als je akkoord gaat, kun je het ondertekenen en dan begint het proces.

Stap 5: Definitieve hypotheekofferte ondertekenen

De hypotheekverstrekker bekijkt vervolgens al jouw documenten. Zodra de hypotheekverstrekker akkoord is, krijg je dat gelijk te horen en kun je zelf de definitieve hypotheekofferte ondertekenen.

Stap 6: Ondertekenen bij de notaris

Wanneer jouw hypotheek, bijvoorbeeld bij execution only, dan akkoord is, maakt de hypotheekverstrekker het geld over naar de derdengeldenrekening bij de notaris. Wanneer jij dan jouw handtekening zet onder de hypotheekofferte bij de notaris, is alles rond. De besparing is geregeld en je nieuwe hypotheek is een feit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *