23 januari 2022

Kies voor een zorgverzekering die bij jou past

2 min read

Het is bij het kiezen voor een zorgverzekering erg belangrijk dat jij van tevoren voldoende onderzoek doet. Door goed onderzoek te doen en door het vergelijken van verschillende verzekeringen met elkaar is het mogelijk om te komen tot de beste zorgverzekering. Er zijn een aantal websites te vinden op het internet waarop het mogelijk is om te zien welke zorgverzekering over het algemeen de beste zijn. Zorgverzekeringen die hierbij vaak genoemd worden zijn Zilveren Kruis, Just, Ditzo, FBTO en OHRA. Voor deze verzekeringen geldt dat zij hoog aangeschreven staan en dat de premie die zij vragen voor hun diensten vaak laag zijn. Toch is de beste zorgverzekering met name een verzekeraar die bij jou past.  

Idealen 


Het is namelijk zo dat jij op basis van idealen tot de beste zorgverzekering kan komen. Wil jij namelijk een zorgverzekeraar die voor het uitvoeren van abortus en euthanasie is of juist tegen? Door hierover na te denken en over te lezen kan je tot een conclusie te komen en bepalen of een verzekeraar wel of niet jouw idealen steunt. Dit geldt naast de medische kwesties voor veel meer. Wellicht dat de idealen en identiteit van een verzekeraar voor jou belangrijk zijn bij het bepalen van jouw keuze of misschien dat dit niet zo is.  

Belangrijke criteria 


Indien jij tot een goede zorgverzekeraar probeert te komen is het belangrijk dat de zorgverzekeraar die jij kiest in de eerste plaats toegang heeft tot alle ziekenhuizen. Indien dit niet het geval kan er een scenario ontstaan waarbij de kosten die jij maakt bij een ziekenhuis niet gedekt worden. Dat zou natuurlijk erg zonde zijn. Daarnaast heb jij bij het kiezen voor een zorgverzekeraar de mogelijkheid om te bepalen hoe hoog of hoe laag het eigen risico gaat zijn. Je bent wettelijk verplicht om minimaal 385 euro te betalen en maximaal 885 euro.  

Aanvullende verzekeringen

 
Naast het primaire pakket is er tevens de mogelijkheid om te kiezen voor een aanvullende verzekering. Denk hierbij aan de tandarts, de fysiotherapie, kraamzorg en nog veel meer. Of jij hier wel of niet gebruik van wilt maken heeft te maken met jouw medische geschiedenis en met jouw lichaam. Wat belangrijk is om te vermelden is dat de kosten van jouw premie omhoog zullen gaan bij het kiezen voor een aanvullende verzekering. Als jij de kosten van een eenmalig bezoek aan de tandarts kan betalen en deze kosten lager uitvallen dan de kosten van een aanvullende verzekering is het niet verstandig om een verzekering af te sluiten.  

Bron: Zeker.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *