Maandelijks meer overhouden? Check je zorgverzekering

Wil je maandelijks wat meer geld overhouden om bijvoorbeeld te sparen of leuke dingen te doen? Dan is het aan te raden je vaste lasten eens te bekijken. Zo kun je per maand waarschijnlijk een paar tientjes per maand op je zorgverzekering besparen en dat is aan het eind van het jaar natuurlijk mooi meegenomen. We gaan je in dit artikel enkele tips geven over hoe je dit kunt doen. Benieuwd? Lees dan nog even verder.

Neem je eigen risico onder de loep

Het aanpassen van je eigen risico is vaak de manier waar je het meeste geld mee kunt besparen. Ben je gezond en ben je jaarlijks weinig geld kwijt aan je zorg? Dan loont het misschien om je eigen risico eens te verhogen. Hiermee kun je maandelijks zo’n 20 tot 30 euro besparen! Let er wel op dat wanneer je je eigen risico verhoogt dat je wel wat geld achter de hand houdt voor wanneer je te maken krijgt met onverwachte zorgkosten.

Vergelijk aanbieders

Je hebt tot het einde van het jaar om je zorgverzekering te wijzigen of te stoppen. Vaak loont het om over te stappen naar een andere verzekeraar. Dit is meestal een fluitje van een cent, maar kan je toch wat geld opleveren. Bezoek maar eens een vergelijkingssite zoals zorgkiezer om te kijken wat een overstap jou kan opleveren!

Aanvullende verzekering

Bedenk ook goed of je een aanvullende verzekering nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld vaak last van sportblessures, maar ben je helemaal niet aanvullend verzekerd? Dan helpt het dus om deze verzekering wel af te sluiten. Andersom geldt natuurlijk precies hetzelfde. Maar je weinig zorgkosten, laat die aanvullende verzekering dan vooral lekker zitten!

Hopelijk heb je nu genoeg inspiratie om eens te kijken of je geld kunt besparen en zo meer kunt overhouden aan het einde van de maand!