23 januari 2022

Meer geld overhouden? Deel meer!

2 min read
geld overhouden

Kom je maandelijks geld tekort? Dit is bij veel mensen het geval. Ze geven meer uit dan er binnenkomt en dat zorgt maandelijks voor stress. Gelukkig is het relatief eenvoudig om geld te besparen, je moet je er alleen wel bewust van zijn. In deze blog delen we enkele tips met je om te besparen. Zo hoef je voortaan geen stress meer te hebben en kun je voortaan geld sparen! 

Deelauto’s zijn hot 

Heb je momenteel een auto in bezit? Maandelijks kost deze je veel geld, ook al heb je er deze maand nog geen kilometer mee gereden. Voor een auto betaal je namelijk: 

  • maandelijks verzekeringskosten 
  • wegenbelasting 

Daarnaast heeft een auto met enige regelmaat onderhoud nodig. Zo is er in Nederland de APK (algemene periodieke keuring). Het laten keuren van je voertuig kost geld. Komt je auto de keuring vervolgens de keuring niet door? Je moet dan extra investeren om ervoor te zorgen dat je auto alsnog de weg op mag. 

Daarnaast betaal je nog voor het daadwerkelijke gebruik in de vorm van brandstof. De benzineprijzen stijgen momenteel de pan uit. Zo ben je voor een liter benzine op het moment van schrijven ruim €1,70 kwijt. 

Kies daarom voor een deelauto. Carsharing heeft de toekomst! 

Deel gereedschap

Gereedschap hebben we allemaal wel eens nodig. Helemaal als je in het bezit bent van een woning. Gereedschap is duur. Heb je het maar af en toe nodig? Leen het dan! Vraag een buurman of buurvrouw om gereedschap te lenen. Wil je het niet lenen? Stel dan voor om samen gereedschap aan te schaffen. Zo delen jullie de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *