9 december 2021

Met kleine stappen duurzamer leven met elkaar

2 min read

Ben je student of starter? Dan weet je inmiddels dat een hoop dingen nog veel geld kosten. Studenten werken vaak niet of hebben een part time baan. Starters zijn nog maar net begonnen op de arbeidsmarkt en verdienen nog niet erg veel. Duurzamer leven wordt daarbij wel steeds populairder. Ook bij mensen met nog een lager budget. Gelukkig zien we steeds meer mogelijkheden die ook gunstig zijn voor deze groep. Ben jij benieuwd hoe je als student of starter duurzamer kunt leven? Het geheim is kleine stappen nemen. Wat deze kleine stappen zijn en hoe je dit doet lees je hieronder.

Vergelijken je voordelen en kijk wat met je budget haalbaar is

Voordat je allerlei aanbiedingen afgaat is het goed om je huidige voordelen op papier te zetten en de voordelen die je terugkrijgt wanneer je duurzamer gaat leven. De kans is groot dat het huidige aantal voordelen minder is dan de voordelen die je ervoor kunt krijgen. Nu je weet wat beter is, kun je opnieuw naar je budget kijken. Waar is mogelijkheid voor? Kijk hier eerst naar voordat je begint met duurzamer leven.

De juiste kleine stappen nemen

Kleine stappen verschillen per persoon en per huishouden. Woon je met meerdere mensen in een huis? Dan is een stap vaak te groot dan voor iemand die alleen woont. Je moet rekening houden met meer mensen en met andermans wensen. Een van de voordelen van duurzamer leven zijn lagere energiekosten. Door met je huisgenoten in gesprek te gaan kun je langzaamaan overstappen naar slimme verlichting. Je kunt verlichting en accessoires zoals slim schakelmateriaal van bijvoorbeeld Busch Jaeger aanschaffen en de kosten verdelen. Zo heb je langzaamaan een kleine stap genomen en is het resultaat groter. De volgende stap kan bijvoorbeeld afval scheiden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *