9 december 2021

Nederland is het zat

2 min read

Gisteren was het een jaar geleden dat de Corona maatregelen Nederland troffen. Waar rekening werd gehouden met een periode van maatregelen van drie weken zijn we inmiddels 52 weken verder. Nederland is corona en de bijbehorende maatregelen spuug zat. Elke week zijn er demonstraties en de regels worden steeds vaker aan de laars gelapt. Waar komt deze onvrede vandaan en zijn er ook positieve gevolgen van de maatregelen?

De economie heeft het zwaar te voorduren

Tegenstanders van de Corona maatregelen zeggen dat de maatregelen nu voor meer ellende zorgen dan dat Corona uiteindelijk had veroorzaakt. Studenten die depressief thuis zitten, kinderen die een leerachterstand oplopen, ouders met een burn-out omdat ze naast hun fulltime baan ook thuisscholing moeten geven. De Corona maatregelen hebben veel nadelige gevolgen. Om nog maar te zwijgen over de gigantische gevolgen voor de Nederlandse economie. Sinds de 2de wereldoorlog heeft de Nederlandse economie niet meer zo’n klap gekregen als tijdens deze corona pandemie blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau Statistiek.

Niet alleen maar verliezers

Waar veel bedrijven in deze periode omvallen vanwege de Corona maatregelen zijn er andere bedrijven die juist profiteren van de maatregelen. Dit zijn bedrijven die goed inspelen op deze ontwikkelingen, denk hierbij aan ondernemers die mondkapjes zijn gaan aanbieden. Andere bedrijven profiteren eigenlijk vooral omdat zij het geluk hebben een product aan te bieden waar tijdens de Corona maatregelen meer vraag naar is gekomen. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf dat etenswaren zoals kruiden aanbiedt. Doordat men niet meer naar restaurants kan gaan om uit eten te gaan is heel Nederland verplicht thuis te eten. Dit is niet alleen goed nieuws voor thuisbezorgd want naast bezorgen zijn er ook veel mensen die zelf gaan koken. Door de Corona maatregelen worden kruiden als fenegriek, rozemarijn en kurkuma opeens veel meer verkocht. Drukke tijden voor de kruiden webshops!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *