9 december 2021

Nieuwe pinpas aanvragen

2 min read
hoe vraag je een nieuwe pinpas

Tegenwoordig is de pinpas erg populair. Contant geld wordt steeds minder gebruikt. Een pinpas is een stuk handiger, omdat deze tegenwoordig overal gebruikt kan worden. In dit artikel zul je meer lezen over hoe vraag je een nieuwe pinpas aan en hoe een pinpas precies werkt.

Een nieuwe pinpas aanvragen en activeren

Met een pinpas kan je direct vanaf jouw bankrekening betalen. Wanneer jij iets betaalt met jouw pinpas, wordt er automatisch geld van jouw bankrekening afgeschreven.

Bij het openen van een betaalrekening krijg je automatisch een pinpas erbij. Dit betekent dat jij niet een pinpas hoeft aan te vragen. Je hoeft alleen een nieuwe pinpas aan te vragen als je jouw oude kaart kwijt bent , als die niet meer werkt of als hij verlopen is. Wel moet je de pinpas nog activeren. Het activeren kan meestal gedaan worden via de website, maar ook bij een pinautomaat.

Het aanvragen kan nog wel een aantal dagen duren. Wanneer de aanvraag voltooid is, wordt de pinpas naar jou opgestuurd. Als je in de tussentijd in de problemen komt, is het altijd nog mogelijk om via jouw telefoon contactloos te betalen.

Daarnaast is het ook nog mogelijk om de pinpas te blokkeren. Dit kan ook weer via de website of mobiele app gedaan worden. Activeren gaat weer op dezelfde manier als hierboven beschreven.

hoe vraag je een nieuwe pinpas

Veiligheid pinpas

Het is belangrijk dat er veilig wordt omgegaan met je pinpas. Zo hebben een aantal banken verschillende instellingen om de veiligheid te bevorderen. Denk aan een maximale daglimiet aan geld dat je kan uitgeven of kan opnemen.

Daarnaast is er nu ook een limiet voor contactloos betalen. Voor een contactloze betaling heb je geen pincode nodig en dit kan zorgen voor veel misbruik. Tegenwoordig zit hier een limiet op. Nu kan je maar een bepaald aantal keer contactloos betalen op een dag. Een pinpas lijkt erg op een creditcard, maar bij een creditcard ben je beter verzekerd.

Wil jij meer weten over hoe vraag je een nieuwe pinpas aan? Bankr heeft hier een uitgebreid artikel over geschreven. Lees hier verder voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *