9 december 2021

Onderhandelen over beëindigingsovereenkomst

2 min read

Heb je onlangs een beëindigingsovereenkomst ontvangen van je werkgever? Dan wordt er aangestuurd op ontslag met wederzijds goedvinden. Via die weg kunnen zowel jij als je werkgever je ontslag regelen, met behoud van ontslagvergoeding en WW-uitkering. Besef je goed dat een beëindigingsovereenkomst onderhandelbaar is. Je hoeft zo’n overeenkomst niet te tekenen, totdat je het eens bent met de voorwaarden waarop je ontslag afgewikkeld wordt. We leggen uit waarom de onderhandeling zo belangrijk is.

Wat is een beëindigingsovereenkomst?

Een beëindigingsovereenkomst is een overeenkomst die gesloten kan worden tussen een werkgever en werknemer. De beëindigingsovereenkomst is niet specifiek in de wet benoemd, waardoor het partijen vrij staat om daarin afspraken te maken die hen goeddunken. Binnen het arbeidsrecht wordt een beëindigingsovereenkomst vaak gebruikt om een dienstverband met wederzijds goedvinden te kunnen beëindigen.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Misschien kom je het begrip ‘vaststellingsovereenkomst’ ook tegen. Daarmee wordt hetzelfde bedoeld als met beëindigingsovereenkomst. Hoewel er juridisch een klein verschil is, kun je zowel een beëindigingsovereenkomst als een vaststellingsovereenkomst tekenen als je akkoord gaat met ontslag met wederzijds goedvinden.

Verrast door de beëindigingsovereenkomst

We zien vaak dat werknemers verrast worden door ontslag. In een kort gesprek met de werkgever wordt een aantal negatieve punten genoemd over het functioneren of de slechte economische situatie van het bedrijf. Vervolgens wordt er een beëindigingsovereenkomst in de hand gedrukt met het vriendelijke verzoek die binnen enkele dagen te tekenen. Compleet overvallen door de situatie, de onbekende juridische termen en de nodige druk, besluit de werknemer om de beëindigingsovereenkomst gewoon te tekenen en er vanaf te zijn. Dat is vaak een hele dure fout, omdat zo’n voorstel meestal erg eenzijdig is opgesteld.

Onderhandel over je beëindigingsovereenkomst

Je voelt hem vast aankomen: teken nooit de eerste beëindigingsovereenkomst die je ontvangt. Bekijk het als een voorstel van je werkgever om je ontslag te regelen. Die laat natuurlijk nooit direct het achterste van zijn tong zien. Meestal is de voorgestelde ontslagvergoeding laag ingestoken, is er geen vrijstelling van werkzaamheden aangeboden of blijft het concurrentiebeding van kracht. Ook wordt er nogal eens voorbij gegaan aan de voorwaarden die nodig zijn om een aansluitende WW-uitkering te kunnen krijgen. Er zit altijd meer in het vat, dus grijp die mogelijkheid aan om te onderhandelen over je beëindigingsovereenkomst.

Onderhandelen door een jurist

Je kunt natuurlijk zelf onderhandelen over je ontslagvoorwaarden. Het is ook mogelijk om een jurist in te schakelen die namens jou over de beëindigingsovereenkomst onderhandelt. Die kijkt naar de juistheid en gebreken, formele WW-eisen, hoogte van ontslagvergoeding, maakt bezwaar of neemt de onderhandeling met je werkgever uit handen.

Beëindigingsovereenkomst laten controleren

Indien je het inschakelen van een jurist niet ziet zitten, zou je je beëindigingsovereenkomst ook kunnen laten checken. Door je vaststellingsovereenkomst te laten controleren, weet je uiterlijk de volgende werkdag waar je kansen in de onderhandeling liggen. Dat kost je niets en vanaf daar kun je altijd verdere stappen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *