23 januari 2022

Tips: maak je outfit compleet met een horloge!

2 min read

Bijna iedereen draagt wel eens een horloge. De een doet dit om te kunnen zien hoe laat het is en de ander vindt het een waardevolle toevoeging aan de outfit van die dag. Als je een horloge onderdeel laat zijn van je outfit, zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Zo past niet elk horloge bij elke kledingstijl. Hoe je een horloge goed combineert met je outfit lees je hier!

Formele horloges

Als je outfit heel formeel is, zul er rekening mee moeten houden dat je horloge ook formeel is. Kies daarom voor klassieke kleuren zoals zwart of donkerblauw. Dit staat vooral erg mooi bij werkkleding en pakken. Naast zwart en donkerblauw is bruin of beige ook een veelvoorkomende kleur. Meestal komt dit stoer, maar toch zakelijk over. Zorg ervoor dat de kleur wel aansluit op de kleding of de kleur van je schoenen, zodat het één geheel wordt. Verder kenmerken formele of zakelijke horloges zich vaak door de ultieme kwaliteit, wat het horloge een écht statussymbool maakt voor op de werkvloer. Er wordt vaak gebruik gemaakt van Saffierglas en mooie bandjes. Het zakelijk horloge mag niet té opzichtig zijn, maar kan nog steeds een uitgesproken design hebben.

Casual horloges

Als de mensen horloges kopen, gaan ze meestal voor een casual model. Een casual horloge kun je namelijk bij zo goed als elke outfit dragen. Soms bij hele nette kleding, soms bij stoere kleding, maar ook bij neutrale en basic kleding. Casual horloges hebben meestal een metalen bandje met een grote wijzerplaat. Het verschil met zakelijke horloges is dat casual horloges vaak contrasterende kleuren hebben, waar zakelijke horloges minder gedurfde ontwerpen hebben. Ook zijn casual horloges vaker uitgerust met extra specificaties en trucjes, zoals een stopwatch of een dieptemeter.