23 januari 2022

Tips om de beste hypotheek uit te kiezen

2 min read

Je staat op het punt een huis te kopen. Dat betekent dat het ook tijd is om te kijken naar je hypotheek. Welke hypotheek kan jij op dit moment krijgen? Om ervoor te zorgen dat jij de beste hypotheek kiest!

Inkomen op een rijtje

Eerst het belangrijk om ervoor te zorgen dat je je inkomen op een rijtje hebt. Zorg dat je het maand en jaarsalaris van het afgelopen jaar hebt van jou en eventueel die van je partner. Die heb je namelijk continue nodig. Ook gespaard geld is handig om mee te nemen in je beslissing van de hypotheek.

Hypotheek vergelijken

Een belangrijke eerste stap is het vergelijken van alle soorten hypotheken. Er zijn tegenwoordig 50 aanbieders en dan is het handig om die eerst even te vergelijken met elkaar. Waar kom je op uit met jouw ingevulde gegevens. Klik op hypotheek vergelijken om gelijk te beginnen. Let op: zorg wel dat je de juiste gegevens bij je hebt als je hiermee begint. Denk aan:

  • Maandsalaris
  • Bruto jaarsalaris (hierboven genoemd)
  • Verplichtingen zoals, studieschuld of overige leningen

Hypotheekadviseur inschakelen

Naast hypotheek vergelijken is het handig om een hypotheekadviseur in te schakelen. Deze kan jou advies op maat en helpt je door het gehele proces. Het is fijn om met een expert te werken, zo kan je natuurlijk fouten voorkomen. Persoonlijk zou ik hiervoor naar Hypotheek24 gaan. Deze zijn al jarenlang expert op dit gebied. Tevens scoren zij een 9,1 gemiddeld van klanten. Dat maakt ze betrouwbaar en laat zeker blijken dat ze goed zijn in hun werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *