23 januari 2022

Tips voor het bewaren van fruit

2 min read

We hebben allemaal thuis wel een fruitschaal of een apart flankje in de keuken waar we onze appels, bananen, peren en andere vitaminebommetjes bewaren. Hoewel het de bedoeling is dat je hier dagelijks twee stuks van eet, komt het ook geregeld voor dat we vergeten dat het fruit er ligt en deze binnen no-time gaan rotten of bederven. Dit is erg zonde! Niet alleen omdat je ze voor niks hebt gekocht, maar ook omdat je de goede voedingsstoffen misloopt. Daarom geven wij je graag een aantal tips voor het bewaren van fruit, zodat deze langer goed blijven!

In de koelkast

Er zijn bepaalde fruitsoorten die je het beste kunt bewaren in de koelkast en niet in een fruitschaal. Hierbij gaat het voornamelijk om zachte fruitsoorten, zoals aardbeien, bramen en frambozen. Om dit fruit langer goed te houden kun je ze het beste op een plat bord leggen en onafgedekt laten. Zet het bord vervolgens in de koelkast en het fruit blijft ongeveer drie dagen goed. Het bord zorgt ervoor dat het fruit niet dicht op elkaar gedrukt wordt, waardoor ze minder snel kunnen bederven. Het is wel belangrijk dat je het fruit niet vochtig laat worden. Om dit te voorkomen kun je op het bord voor de zekerheid een vel keukenpapier leggen. Verder kun je appels, peren, perziken, nectarines en druiven ook het beste in de koelkast bewaren.

Fruitschaal

Veel exotische vruchten kunnen niet goed tegen kou en kun je daarom dus ook beter buiten de koelkast bewaren. We hebben het hier vooral over vruchten als bananen, ananas, mango, meloen en guave. Deze blijven zo’n drie tot 8 dagen goed in de fruitschaal. Ook citrusvruchten zoals sinaasappel, mandarijn en citroenen kun je het beste in een fruitschaal bewaren. Als je geen zin hebt om zelf een fruitschaal te vullen, kun je ook een fruitmand bestellen.