Verklaring voor bedrijven

vog aanvragen

Als persoon kun je een vog aanvragen, maar wist je dat je dat als bedrijf ook kunt doen? Als organisatie of stichting vraag je dan een vog aan. Het kan voorkomen dat als je gaat samenwerken met een ander bedrijf, je aan moet tonen dat je als bedrijf integer bent. De rechtspersoon binnen de organisatie kan hetzelfde handelen als een natuurlijk persoon met een vog. Meestal gebeurt dit als er een contract getekend moet worden tussen twee bedrijven die bijvoorbeeld een samenwerking met elkaar aangaan.

vog aanvragen

Andere procedure van aanvragen

een vog aanvragen voor een rechtspersoon gaat anders anders in zijn werk dan voor een natuurlijk persoon. Helaas kun je een aanvraag niet via internet doen, een aanvraag verloopt geheel via de dienst Justis. Er moeten bepaalde handelingen worden gedaan om de aanvraag compleet te maken. Je dient bij de aanvraag een uittreksel van de Kamer van Koophandel erbij te doen, dit formulier mag niet ouder zijn dan twee weken. Een bewijs dat je de betaling hebt gedaan, het aanvraagformulier stuur je dan samen met alle formulieren op naar de dienst Justis.

vog aanvragen

Waar wordt naar gekeken bij rechtspersonen?

Voor een rechtspersoon wordt er bij een vog aanvragen ook gekeken naar het verleden, heeft de persoon die belangrijk is binnen de organisatie een justitieel verleden? Is de persoon in aanraking geweest met justitie of heeft een strafblad dan kan dit betekenen dat de vog wordt afgewezen. De prijs van een vog voor rechtspersonen liggen hoger dan voor een natuurlijk persoon. Voor het aanvragen van de vog dient het bedrag al te zijn overgemaakt.