9 december 2021

Voorfinanciering van facturen: Hoe werkt het?

2 min read

Het voorfinancieren van factoren klinkt voor velen misschien als muziek in de oren of een onwerkelijke droom. Maar het kan echt, door middel van factoring. Factoring wil zeggen dat een extern bedrijf de afhandeling en inning van kapitaal bij je opdrachtgever regelt. Zo hoef jij hier niet meer naar om te kijken. Tegelijkertijd krijg je meestal al binnen 24 uur het kapitaal dat je bij de opdrachtgever vast hebt staan, uitbetaald. Zo optimaliseer je de cashflow van je bedrijf, wat vooral voor kleinere bedrijven of bijvoorbeeld zzp’ers een echte uitkomst kan bieden. Het is dan ook niet zo gek dat factoring het aan populariteit wint in Nederland. Ben je benieuwd naar factoring en hoe dit precies werkt? Lees dan verder. 

Sneller over je kapitaal beschikken?

Een factoringbedrijf zorgt dus eigenlijk voor de voorfinanciering van je facturen. Dit zorgt ervoor dat jij veel sneller over je kapitaal beschikt, wat weer goed is voor de cashflow van je bedrijf. Maar wanneer is het nu slim om aan factoring te doen? Het kan wel eens voorkomen dat je eigenlijk niet kunt wachten tot de betaaltermijn van je opdrachtgever. Zeker wanneer jij een klein bedrijf hebt of bijvoorbeeld zzp’er bent, heb je er in dit soort situaties baat bij wanneer je zo snel mogelijk over het kapitaal beschikt. In zo’n geval kun je een factoringbedrijf in dienst nemen. Zij zorgen dan voor de afhandeling en inning van het kapitaal bij je opdrachtgever. 

Scan nu of factoring iets voor jou is

Vraag je je af of factoring wel zo gunstig is voor jouw onderneming? Dan kun je eventueel een quick scan doen. Bij zo’n quick scan wordt er snel gekeken of het voor jouw onderneming een slimme zet is om aan factoring te doen. Zo ben je er zeker van dat deze vorm van voorfinancieren ook wel echt positief is voor jouw bedrijf. Een quick scan doe je bijvoorbeeld op de website van The Blue Factor. Dit is een factoringbedrijf met veel ervaring op dit vlak. Zij scannen snel en eenvoudig hoeveel baat jouw onderneming zou hebben wanneer zij de afhandeling en inning van het kapitaal dat bij de opdrachtgever vaststaat zouden regelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *