Waar vind je de ideale kandidaat?

Staat er binnen je bedrijf een vacature open, dan is de ideale kandidaat niet altijd zomaar even snel gevonden. Afhankelijk van het soort functie, kan het een behoorlijke zoektocht zijn, waar niet zelden externe partijen bij worden ingeschakeld. Alles om de perfecte nieuwe medewerker te vinden, die precies aan de eisen voldoet en perfect binnen het bedrijf past. Daar mag best wat in geïnvesteerd worden; de juiste kandidaat verdient zichzelf tenslotte vanzelf weer terug.

Wees realistisch

Ieder bedrijf wil voor iedere openstaande vacature de ideale kandidaat vinden. Daarbij een beetje realistisch blijven, verdient wel de aanbeveling. Een matig betaalde functie laten opvullen door een zeer hoogopgeleide kandidaat met meer dan de gewenste werkervaring die ook nog eens perfect binnen je team past? De kans is klein dat dit gaat lukken. Zorg er dus ten eerste voor dat wat je vraagt en wat de kandidaat van jou mag verwachten bij elkaar passen. Voor executive vacatures geldt dat er over het algemeen een bepaalde salarisverwachting is, zeker als je op zoek bent naar echt sterke krachten. Voldoe je niet aan deze verwachting, dan zal je niet snel de kandidaten vinden die aan jouw wensenlijstje voldoen.

Ook is het belangrijk om te weten dat dé ideale kandidaat vaak niet bestaat. Het is prima om een lijstje te maken met eisen waar de ideale kandidaat aan moet voldoen, maar bespreek tegelijk ook wat de minimale eisen zijn. Zo begin je geen zoektocht naar iemand die er simpelweg niet is, en maak je de kans van slagen vele malen groter. Is het vooral belangrijk dat iemand relevante werkervaring heeft en direct aan de slag kan? Of hecht je er vooral waarde aan dat iemand goed bij een bedrijf past, en kies je voor opleiden binnen het bedrijf? Door dit vooraf helder te hebben, heb je binnen je zoektocht goed duidelijk welke kandidaat toch geschikt zou kunnen zijn, ook als deze niet aan het ideale plaatje voldoet.

Schakel een netwerk in

Veel banen worden vervuld via een netwerk, of dat nu formeel of informeel is. Een medewerker die nog wel iemand kent die perfect voldoet aan het profiel, bijvoorbeeld. Maar ook bemiddelingsbureaus kunnen, zeker in hogere functies, een belangrijke rol spelen. Wordt er bijvoorbeeld een interim manager gezocht, dan is het inschakelen van een tussenpersoon die een breed netwerk heeft op dit gebied de normaalste zaak van de wereld. Zo weet je zeker dat de persoon die bij de klus past, en die ervaring heeft op dit gebied, gevonden wordt en snel binnen jouw bedrijf aan de slag kan.