9 december 2021

Waarom werken in de financiële sector?

2 min read
pexels-sevenstorm-juhaszimrus-443383

Wie denkt dat de financiële sector saai en schimmig is, heeft het verkeerd. De sector is uitdagend. Er zijn veel carrièremogelijkheden, je kunt aan het werk als accountant in Amsterdam, analist, risk manager, controller of adviseur. Nog meer uitdaging nodig? Dan kun je aan het werk in je eigen onderneming.

Opleidingen

Via het reguliere onderwijs kun je boekhouder worden door een mbo-opleiding op niveau 4 te volgen (administrateur) of een hbo-opleiding op het niveau van bachelor. In sommige financiële studierichtingen aan de universiteit leer je overigens ook de basis van boekhouden. Andere opleidingen op het gebied van financiën, zijn:

  • Finance in de zorg;
  • Accountancy;
  • Loon- en Salarisadministratie;
  • Bank- en Verzekeringswezen;
  • Bedrijfseconomie;
  • Fiscaal Recht en Economie.

Doorgroeimogelijkheden

De financiële wereld is altijd aan het groeien. De sector is volop in ontwikkeling door digitalisering en innovatie. Of je nu onderaan de ladder begint of niet; een glansrijke carrière is, met hard werken en een beetje geluk, binnen handbereik!

Salaris 

Mocht je nog niet genoeg overtuigd zijn van een baan in de financiële sector, dan kan het salaris jou misschien over de streep trekken. De financiële sector staat er namelijk om bekend dat de lonen vaak boven het marktgemiddelde liggen. Sommige functies worden in deze sector beter betaald dan vergelijkbare functies in andere sectoren.

Ga de wereld over

Altijd al gedroomd van werken in het buitenland? Dan biedt deze sector genoeg mogelijkheden. Je kunt als professional prima buiten Nederland aan de slag. Bij een internationaal bedrijf of juist bij een Nederlands bedrijf dat wereldwijd zakendoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *