9 december 2021

Wanneer kiezen mensen voor een scheidingsmediator?

2 min read

Een echtscheiding is vaak een emotioneel en frustrerend proces. In sommige gevallen komen ex-partners hier samen goed uit, wat heel prettig is. Helaas is er ook sprake van scheidingen waarbij het tegenovergestelde helaas waar is. Denk aan een vechtscheiding, of aan een situatie waar je compleet andere dingen wil dan je ex-partner. Dan is het heel lastig om er samen uit te komen. In deze situaties kun je het beste een scheidingsmediator inschakelen. Woon je in Limburg of in de buurt van Limburg? Dé Scheidingsmediator is een mediator Roermond die jou en je ex-partner kan helpen bij het afronden van de scheiding.

De voordelen van een scheidingsmediator

Een scheidingsmediator kent vele voordelen. Allereerst is het zo dat een mediator onpartijdig en onafhankelijk is, in tegenstelling tot een advocaat. Mediation is conflictbemiddeling en neemt niet de beslissingen vóór jullie, maar met jullie samen. Zo houden jullie de regie. Op deze manier kom je er ook samen uit. Je kunt proberen zelf dingen op te lossen, maar in sommige gevallen kom je simpelweg niet tot een compromis. Dan is het lastig om keuzes te maken. Bovendien is het eerlijker dan een advocaat inschakelen, omdat er daarbij slechts één partij is die voordeliger uitkomt. Als je ouders bent van kinderen, wil je het beste voor hen en wil je een goede omgangsregeling treffen. Daarnaast betaal je samen voor een mediator en kost een advocaat voor één partij vaak heel veel geld.

Emotionele ondersteuning

Een mediator is dus een goed te overwegen optie, maar denk er ook aan dat een mediator vaak geen emotionele ondersteuning biedt. Emoties zullen wel opspelen, maar het gaat voornamelijk om het regelen van de praktische en financiële zaken. Om je emoties echt goed een plek te geven kun je het beste een psycholoog of maatschappelijk werker inschakelen. Hier kun je je verhaal kwijt. Ook kun je steun zoeken bij vrienden of familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *