9 december 2021

Wat betekent een BKR registratie voor mij?

2 min read

Als je op dit artikel hebt geklikt, vraag je je waarschijnlijk af wat een BKR registratie precies voor jou inhoudt. Dat leggen we je vandaag uit. Het afsluiten van een lening wordt tegenwoordig altijd bijgehouden door het Bureau Krediet Registratie, zelfs als het gaat om een simpel telefoonabonnement. Het bureau, ook wel BKR genoemd, houdt niet alleen bij welke leningen jij precies hebt afgesloten, maar ook je betaalgedrag hierop. Zo houden ze bij of je wel op tijd betaald en of je rente aflost. Een positieve BKR registratie kan voordelig zijn, maar een negatieve BKR registratie kan ook zeker grote nadelige gevolgen hebben. Wil jij weten wat een BKR registratie precies voor jou betekent? Lees dan snel verder. 

BKR check

Wanneer jij een lening of hypotheek wil aanvragen, zal de kredietaanbieder een bkr check uitvoeren. Als je jouw leningen altijd netjes op tijd hebt betaald, werkt dit in jouw voordeel. De kredietaanbieder ziet dan namelijk dat er geen probleem is met jouw betaalgedrag en zal hoogstwaarschijnlijk het krediet aan je verstrekken. In het geval dat je een betalingsachterstand hebt gehad, kan dit zeer nadelig voor je werken. In dat geval zal de kredietaanbieder afwegen of het wel verantwoord is om een nieuwe lening af te sluiten en is de kans aanwezig dat je geen nieuwe leningen krijgt. 

BKR registratie verwijderen

Een BKR registratie heeft als doel jou te beschermen tegen financiële schulden. In enkele gevallen bereikt de registratie juist het tegenovergestelde en verslechtert de financiële toestand er enkel door. Wanneer de BKR registratie jou onrechtmatig in de weg zit om een nieuwe lening of hypotheek af te sluiten, zou je de registratie kunnen laten verwijderen door een specialist. Dynamiet Nederland is hierin gespecialiseerd. Op volledig legale wijze zullen zij ervoor zorgen dat jouw negatieve BKR-registratie wordt verwijderd, zodat jij weer een nieuwe lening aan kunt vragen. Om direct te ontdekken waar jij aan toe bent, kun je eenvoudig online een telefonisch intakegesprek met het bedrijf aanvragen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *