9 december 2021

Wat is valsheid in geschrifte?

2 min read

Het namaken van bepaalde documenten is een misdrijf en dit noem je ook valsheid in geschrifte. Maar om welke documenten gaat dit en wat is de straf hiervoor? Zo heb je verschillende documenten die je kan vervalsen en hiervoor kan je ook een straf krijgen. Ook voor het gebruiken van valse documenten is strafbaar en telt dit niet alleen voor het maken hiervan. Zo vallen veel dingen onder valsheid in geschrifte en kan je bijvoorbeeld kijken naar een nep rijbewijs. Maar ook naar dingen zoals een ID-kaart of bijvoorbeeld een factuur die vals is. Dit betekent dat je iemand een factuur stuurt zonder geleverde producten en hiervoor geld vraagt. Op deze dingen kan een straf van 1 tot 7 jaar staan en wordt dan zwaar gestraft. Ook kan je als je een bedrijf hebt valse documenten tegen komen en kan je naar de politie hiervoor gaan. Zo kan je iemand hiervoor aanklagen en kan je zelfs een schade vergoeding krijgen. Het is van belang dat je weet hoe dit werkt en ook hoe je het kan controleren. Een van de zwaarste vormen van valsheid in geschrifte is het hebben van nepgeld en het gebruik hiervan.

Verdacht worden

Ook kan het natuurlijk zijn dat jij verdacht wordt van een misdrijf en hiervoor vervolgd wordt. Er is dan een grote kans dat je een dagvaarding krijgt van een rechter. Vaak kan je dit zelf niet oplossen en kan het handig zijn om een advocaat te nemen die je hiermee kan helpen. Een strafrechtadvocaat staat in voor jouw belangen en kan ervoor zorgen dat je geholpen wordt. Zo kan een zware straf een lichte straf worden en kan je in sommige gevallen er van af komen met een geldboete. Via de website de-strafrechtadvocaat.nl kan je kijken naar verschillende advocaten en kan je ook een contactformulier invullen. Zo kan je kijken naar verschillende advocaten en moet je een advocaat kiezen die ervaren is op het gebied van valsheid in geschrifte. Samen met de advocaat kan je kijken naar een strategie en kan je deze toepassen. Zo kan je er voor zorgen dat alles duidelijk is en kan je zelfs vrijuit gaan.

Pro deo advocaat

Als je weinig geld voor een advocaat hebt kan dit vervelend zijn. Toch wil je geholpen worden als je een probleem hebt en is dit in Nederland mogelijk. Zo kan je een advocaat regelen die je niet veel hoeft te betalen. Dit is een pro deo advocaat die je moet aanvragen, dit kan je doen via het internet. Zo moet je jouw inkomen opgeven en moet je ook jouw probleem omschrijven. Als je inkomen laag is, is er een hoge kans dat je een pro deo advocaat krijgt toegewezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *