9 december 2021

Wat zijn de voordelen van gevelpanelen?

2 min read

Gevelpanelen zien we tegenwoordig steeds meer gebruikt worden om jouw huis of gebouw in goede conditie te behouden. Gevelpanelen zijn een van de meest integrale onderdelen van het algehele ontwerp van de bouwstructuur; het voegt namelijk een unieke persoonlijkheid en karakter toe. Niet alleen zal de vormgeving een voordeel zijn, maar het gebruik van gevelpanelen biedt je ook een aantal functionele voordelen die hen zo populair maken.

Bescherming tegen natuurlijke elementen

Hoge windsnelheden en zware stormen vormen een algemeen risico voor de conditie van jouw huis. Een gevelsysteem beschermt tegen de schade als gevolg van harde wind en regen, en beschermt zelfs tegen extreme temperaturen en vochtigheid. Simpel gezegd, de weerstand tegen temperatuur, weersinvloeden en corrosie verzekeren dat je gevelpanelen een lange levensduur hebben.

Verbeterde energie-efficiëntie en kostenbesparend

Gevelpanelen staan erom bekend om een belangrijke rol te spelen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in een gebouw. Gevelpanelen reguleren de lichtinval en de warmte, wat op zijn beurt tot energiezuinigere gebouwen leidt die automatisch zonwering en passieve koeling realiseren. Daarbij zijn gevelpanelen ook nog eens voordelig voor de portemonnee. Doordat je een eenmalige investering doet met gevelpanelen en ze erg onderhoudsvriendelijk zijn, zal je met een verwachte levensduur van 30 jaar voor een goede tijd voorzien zijn!

Betere geluidsisolatie

Een gevel van een gebouw kan ervoor zorgen dat externe geluiden zoals bouwactiviteiten en (vlieg-)verkeer behoorlijk vermindert worden. Let bij de aanschaf van gevelpanelen daarom vooral goed op de geluidsisolatiewaarde.

Meer frisse lucht

Een gevelsysteem vervult de functie om verse buitenlucht in het gebouw te brengen. De gevel bestaat namelijk uit verschillende onderdelen zoals het dak, muren en andere openingen, zoals deuren en ramen. Deze componenten regelen samen de luchtinstroom en -uitstroom, en kunnen stof en andere deeltjes in de lucht aanzienlijk verminderen. Dit alles zorgt voor een veel frisser binnenklimaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *