9 december 2021

Wat zijn de voordelen van investeren in vastgoed? Bekijk ze!

2 min read
beleggen vastgoed

Het bezitten van een eigen huis is nog steeds een droom voor een groot deel van de bevolking. Sommige mensen gaan echter verder wat de aankoop van onroerend goed betreft, omdat zij in onroerend goed willen investeren en zich op de onroerend-goedmarkt willen begeven. Dit is immers een uitstekende manier om het geld te investeren dat op de begroting overtollig is.

Beleggen in vastgoed is een aanvulling op andere manieren om geld te beleggen, zoals obligaties en de aandelenmarkt. Het is een van de veiligste en meest traditionele beleggingsvormen, die nog aan belang wint in een scenario van economische onzekerheid. Maar weet je hoe een investering in onroerend goed werkt?

Om je te helpen meer over dit onderwerp te weten te komen, hebben wij dit artikel opgesteld met de belangrijkste kenmerken van deze markt en de voordelen van investeren in onroerend goed. Kijk hier eens naar!

Wat zijn de voordelen van investeren in onroerend goed?

Beleggen vastgoed is zeer aantrekkelijk door de sterke waardestijging van de sector. Als je echter nog twijfelt of dit de juiste optie voor je is, bekijk dan hieronder de belangrijkste voordelen van dit type investering!

beleggen vastgoed

Vermogenszekerheid

De investering in onroerend goed is een van de veiligste, omdat het goed zijn waarde kan behouden, zelfs in tijden van crisis, waardoor dit een zeer interessante gelegenheid is voor wie een zekere bron van inkomsten voor de toekomst zoekt. Immers, een goed gelegen onroerend goed garandeert een bijna zekere winst en dat levenslang.

Bovendien is het een belegging die geen rechtstreeks verband houdt met de schommelingen van de aandelenmarkt. Dat wil zeggen dat, ongeacht de crisis, het verworven goed een activum blijft.

Winstgevendheid

Ongetwijfeld is rentabiliteit een grote aantrekkingskracht voor wie overweegt op de vastgoedmarkt te gaan handelen, omdat een onroerend goed zowel winst kan genereren als een bron van inkomsten kan zijn. Immers, zelfs in een crisissituatie waarin de verkoop geen gunstige optie is, kan de eigenaar het pand beschikbaar stellen voor verhuur, waardoor de huur een passief inkomen wordt.

Deze mogelijkheid tot leasing geldt zowel voor geregelde contracten als voor seizoencontracten, waarbij de tweede hypothese zelfs nog iets voordeliger is, omdat de dagelijkse winsten in tijden van grote vraag meestal rendabeler zijn. Investeren in onroerend goed is dus zeer winstgevend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *