23 januari 2022

Zakelijk internet; wat zijn de opties?

2 min read

Wie een eigen onderneming heeft, doet er verstandig aan om een zakelijk internet abonnement af te sluiten. Met zakelijk internet, kan je vaak profiteren van acties of andere voordelen, waar de gewone consument geen gebruik van kan maken. Maar wat zijn dan de verschillende opties voor zakelijk internet? We leggen het jou uit in dit artikel!

De verschillende soorten internet

Wanneer jij op zoek bent naar internet voor het bedrijf, heb je vaak de keuze tussen drie opties: internet via DSL, internet via glasvezel en internet via de kabel.

DSL internet

DSL internet is de afkorting van Digital Subscriber Line. DSL internet, is internet dat via de telefoonlijn loopt, gemaakt van koperdraad verbinding. We kennen drie verschillende soorten DSL verbindingen: ADSL, VDSL en SDSL. DSL internet is zeer geschikt voor beginnende of kleine ondernemingen. De maximaal te behalen snelheid is ongeveer 200 mbit per seconde.

Glasvezel internet

Glasvezel internet, is internet dat loopt via glasvezels. Momenteel is glasvezel het snelst mogelijke internet dat wij tot nu kennen op de markt. Dit zijn snelheden vanaf 500 mbit per seconde, tot circa 1500-2000 mbit per seconde. Het is nog niet door heel Nederland mogelijk om glasvezel internet aan te schaffen, aangezien het netwerk nog niet af is. Alhoewel glasvezel internet ideaal is voor iedere onderneming, is het voor grote onderneming/ corporates extra handig.

Internet via de kabel

Internet dat via de kabel binnenkomt, verloopt via de tv-kabel. Deze kabel wordt ook wel een coaxkabel genoemd. Een voordeel van kabelinternet, is dat deze zeer stevig is en weinig snelheid verliest. De gemiddelde snelheid voor het downloaden ligt voor de kabel tussen de 25 mbit- en 500 mbit per seconde. Een nadeel van internet via de kabel, is dat deze vaak aangeschaft moet worden, in combinatie met een tv-abonnement. Let hier dus op, voor de aankoop.