Zo moet je jouw zorgverzekering berekenen

zorg verzekering

Elke zorgverzekering heeft een basispakket en aanvullende pakketten. En elke zorgverzekeraar heeft daarvoor een premie vastgesteld. Jouw zorgverzekering berekenen doe je dus door allereerst de basispremie te bepalen en dan te kijken welke aanvullende modules je nodig hebt of je al gebruikt. Een zorgverzekering berekenen is altijd verstandig om te doen omdat er een kans bestaat dat je onnodig teveel betaalt.

basis verzekering

Waar maak je gebruik van?

Een zorgverzekeraar met allerlei toffe extraatjes is natuurlijk hartstikke leuk. Maar er is een grote kans dat dit wel is doorberekend in je maandelijkse premie. Die maandelijkse premie is dan onnodig hoger voor jou terwijl je helemaal geen gebruik maakt van die extra opties. In die gevallen is het slim om over te stappen naar een zorgverzekeraar die meer te bieden heeft dat past bij jou.

Voorbeelden van extraatjes waar je niet in elke situatie iets aan hebt:

  • gezinsdekking of gezinskorting
  • mogelijkheid modulen aan te zetten
  • korting op een ander soort verzekering bij hetzelfde bedrijf

Er zijn natuurlijk nog wel meer situaties te bedenken waarin er extraatjes worden aangeboden die je helemaal niet gebruikt maar dit zijn wel de meest gangbare.

basisverzekeringen vergelijken

Gezin of korting

Een dekking voor het hele gezin is hartstikke fijn maar als je alleenstaand bent dan heb je daar helemaal niks aan. En dat terwijl een bedrijf in principe die extra kosten wel door kan berekenen in de premie van het basispakket. Je betaalt dan onbewust mee aan de gezinskorting van anderen en dat wil je niet. Maar ook kortingen op andere verzekeringen kunnen compleet overbodig zijn. Als je bijvoorbeeld een levensverzekering krijgt aangeboden terwijl je deze al hebt of gewoon niet wil. Of als je woonverzekeringen erbij kunt krijgen terwijl je helemaal geen huiseigenaar bent. Dat zijn voor jou overbodige extraatjes dus stap dan vooral over naar een beter passende maatschappij.